Gå til hovedindhold

Monstrum fandt en finansiel legekammerat i Spar Nord

Designfirmaet Monstrum i Brøndby udvikler og producerer kreative legepladser til hele verden. Imidlertid har det ikke været en leg for partner og kreativ direktør Ole Barslund Nielsen at finde en bankforbindelse, der har haft lyst til at være finansiel legekammerat. I 2016 opsøgte han Spar Nord, og her mødte han en bank med forståelse for hans visioner og planer.

5830 København · Nyhedsrum · Linkedin · Monstrum (1)

Alle byer har en legeplads. Det er dog ikke alle steder, du finder en legeplads så inspirerende og fascinerede, som den type Monstrum står bag. Da Ole Barslund Nielsen etablerede Monstrum i 2003, var det på baggrund af et fritidsprojekt, da han som forælder havde bidraget med idéer til en ny legeplads i sønnens børnehave. Det gav ham inspiration til at etablere Monstrum, som i dag har hovedkvarter i Brøndby, hvor hver legeplads bliver designet og fremstillet helt unikt, og det har tiltrukket sig opmærksomhed over hele verden.

- Monstrums legepladser er unikke og formidler en enestående historie hver eneste gang, og derved er ambitionerne skruet i vejret for, hvad en legeplads kan og skal bruges til. Vores legepladser har altid solgt sig selv. Vi har gennem et stort fokus på passiv marketing bygget et stærkt brand op, der stadig udvikler sig. Og selvom der har været kæmpe bølger i Monstrums udvikling, er det altid gået fremad mod nye, sjovere projekter og markeder med ambitiøse kunder i hele verden. Og det er altid lykkedes os at lave et overskud, fortæller partner og kreativ direktør Ole Barslund Nielsen.

Som eksempel blev legepladsen med temaet "Blåhvalen" bestilt af byen Gøteborg, og den forestiller en 50-fods kolos med et klatrebart ydre og hult indre, som børn kan udforske. Du finder dem også i Lego House i Billund, Kastrup Lufthavn, DOKK1 i Aarhus eller eksotiske steder som Dubai, Singapore, USA, Den Dominikanske Republik med mange flere. Og i foråret 2023 er Monstrum klar med den hidtil største legekonstruktion i verden med titlen ”Lildorei Play Village” i en skovlysning ved Alnwick Garden i England, der forestiller en landsby med juletema, der huser elvere og nisser, som vil blive forbundet med hængebroer, klatrevægge og rutsjebaner.

- Hele projektet ”Lildorei Play Village” tager enorm lang tid at projektere og opføre, og det er ikke altid let at forudse cashflowet på så stort et projekt, og her er det dejligt med en bank, der ikke ryster på hånden i samarbejdet, forklarer Ole Barslund Nielsen.

Den finansielle legekammerat hos Spar Nord København ser et kæmpe potentiale i Monstrum, og han har fra starten af samarbejdet været helt overbevist om, at virksomheden egentlig bare har brug for ordentlig erhvervsrådgivning uden at gøre det til raketvidenskab:

- Første kontakt var faktisk Ole, der ringede ind på hovednummeret til erhvervsafdelingen, og så fik han tilfældigvis fat i mig. Det har vist sig at være et godt match med mine erfaringer forbundet med international vækst og udvikling. På de første møder stod det hurtigt klart for mig, at det er et lækkert kvalitetsprodukt med en god, dansk historie, og jeg ser den dag i dag et kæmpe eskaleringsperspektiv. Tilmed har Monstrum igennem mange år kunnet fremvise gode resultater, da Ole og hans folk er dygtig til at tænke likviditet og ratebetalinger ind i de store opgaver, siger Thomas Wichmand Thorsen, der er kundechef i Spar Nord København.

I sin tid hjalp Spar Nord med at finansiere købet af domicilet i Brøndby, hvor de dengang boede til leje, og sidenhen har der været løbende dialog om udviklingen, hvor Thomas sørger for at hjælpe, når behovene opstår.

- Jeg sætter stor pris på den kompetente sparring med Spar Nord, hvor jeg slet ikke føler, at banken blander sig i forretningen, men de har virkelig vist, at de kan lege med dem, der tænker stort og internationalt. Det er en tryghed at have banken med på rejsen, siger Ole Barslund Nielsen.

Kort om Monstrum

Virksomheden har i dag omkring 95 ansatte, der er en god blanding af arkitekter, designere og håndværkere. Monstrum er grundlag på en visionær plan om at satse på at være en social ansvarlig virksomhed med fokus på medarbejdertrivsel, uddeling af overskud til velgørenhed samt overskudsdeling med alle medarbejdere. Monstrum eksporterer legepladser til lande over hele verden og kan fremvise omtrent 300 legepladser på spændende lokationer i mere end 26 lande. 

Publiceret d.
22. juni 2023